Companii

Două pârtii noi la Buşteni cu aproape un milion de euro

Două pârtii noi la Buşteni cu aproape un milion de euro

Foto: Shutterstock

Autor: Andreea Mioara Neferu

13.02.2012, 11:08 1717

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a inaugurat două pârtii noi, o instalaţie pentru înzăpezire artificială şi un sistem de iluminat nocturn în staţiunea Buşteni, în urma unor investiţii totale de 3,7 milioane de lei (circa 860.000 de euro). Două treimi din bani sunt fonduri europene, alocate prin Programul Operaţional Regional (POR), restul finanţării venind de la bugetul de stat prin programul "Schi în România".

Noua pârtie de schi se numeşte Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri şi un grad de dificultate mediu spre greu. De asemenea, este dotată cu un sistem de înzăpezire artificială. Ministerul Dezvoltării a mai inaugurat şi o pârtie pentru sanie cu o lungime de 250 de metri, iar vechea pârtie de schi Kalinderu 1 a fost dotată cu un sistem de iluminat nocturn.

Ministerul Dezvoltării a investit în ultimii ani circa 500 de milioane de lei în dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive în staţiunile montane, inaugurând 12 pârtii noi şi reamenajând alte 15.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO