Companii

Dufa Deutek estimeaza afaceri cu lacuri si vopsele de 27 mil. euro

Dufa Deutek estimeaza afaceri cu lacuri si vopsele de 27 mil. euro

Click pentru imaginea intreaga

02.02.2007, 14:15 27

Producatorul de lacuri si vopsele Dufa Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 21,6 milioane de euro, cu circa 26% mai mare fata de 2005, sustinuta de cresterea inregistrata de sectorul constructiilor.
"Pentru anul acesta estimam mentinerea ratei de crestere de anul trecut, principalul motor fiind in continuare cresterea din sectorul constructiilor si imbunatatirea prezentei produselor noastre in reteaua de magazine specializate", a declarat Gabriel Enache, director de marketing al Dufa Deutek. Astfel, afacerile producatorului de lacuri si vopsele ar putea ajunge la 27 mil. euro.
Produsele cu cele mai ridicate rate de vanzare anul trecut au fost tencuielile decorative, care au realizat o crestere de 50%, si vopselele de zugravit, care s-au majorat cu 25%.
"Anul acesta ne vom orienta spre diversificarea portofoliului destinat consumatorului profesionist cu sisteme de acoperiri decorative mai performante, cu caracteristici functionale imbunatatite. De asemenea vom avea in vedere si segmentul decoratiunilor speciale pentru pereti de tipul stucco venetian sau efecte in relief", precizeaza Enache. Vanzarile de decoratiuni speciale au crescut in ultimii ani, odata cu maturizarea pietei de lacuri si vopsele si cu cresterea cererii pe acest segment. Astfel, tot mai multi producatori de profil au decis sa investeasca in astfel de produse. Dufa Deutek a investit anul trecut peste 3 mil. euro, iar principalele proiecte au fost cele de crestere a capacitatii de productie si de depozitare, dar si de promovare a portofoliilor comercializate.
"In 2007 investitiile se vor ridica la aproximativ 4 milioane de euro si vor include finalizarea proiectelor de extindere a capacitatilor de productie si depozitare, promovarea portofoliilor comercializate si reorganizarea departamentului commercial pentru a face fata mai bine cerintelor clientilor nostri", precizeaza Enache.
Piata de acoperiri decorative, pe care activeaza compania, va creste anul acesta cu circa 20% fata de anul trecut si va ajunge la o valoare de aproximativ 140 milioane de euro - exprimata ca valoare neta a vanzarilor producatorilor si importatorilor.
Fondul de investitii Advent International a preluat in iunie 2005 producatorul de vopsele Dufa, valoarea totala a tranzactiei fiind estimata la circa 18 milioane de euro, suma care include o investitie de 15 milioane de euro. Suma includea pe langa afacerea de baza - producerea de lacuri si vopsele - si dividendele rezultate din exercitiul financiar pe 2004.
Afacerea Dufa Romania a fost pornita in 1997 de catre grupul german Meffert AG, care a constituit un joint-venture de import si distributie de lacuri si vopsele alaturi de un grup de investitori romani. Compania si-a majorat numarul de angajati cu circa 60%, ajungand in decembrie la 190 de angajati.
Inainte de preluarea pachetului integral de actiuni, grupul german Meffert detinea 50% din afacerea Dufa Romania, in timp ce Marius Ivan, fostul director general al companiei Henkel Bautechnik Romania, avea 40%, iar Liviu Stan, fost director general al companiei Dufa - 10%.
Printre cei mai importanti jucatori de pe piata de lacuri si vopsele, alaturi de Dufa Deutek Romania, se numara companiile Policolor, Fabryo Corporation sau K?ber Piatra Neamt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO