Companii

Dunca si-a bugetat afaceri de peste 40 mil. euro din transport

18.02.2008, 22:05 65

Romeo Dan Dunca, proprietarul companiei de transport rutier de marfa Dunca Expeditii, si-a bugetat in acest an o crestere de 40% a veniturilor din transport, pana la circa 42 de milioane de euro.
"Anul trecut ne-am atins bugetul de 30 de milioane de euro, iar in acest an vom continua cresterea ca urmare a volumului mai mare de marfa transportat si a maririi flotei", a spus Dunca. Compania urmareste sa achizitioneze in acest an 100 de camioane IVECO de 20 de tone, investitia estimata fiind de noua milioane de euro. Potrivit informatiilor de pe site-ul companiei, flota Dunca Expeditii se ridica la circa 800 de vehicule.
Romeo Dan Dunca si-a extins aria de activitate si pe logistica, anul trecut fiind dati in folosinta peste 40.000 de metri patrati.
"Anul acesta am inceput sa mai construim un depozit de 30.000 de metri patrati in care vom investi 40 de milioane de euro", a spus proprietarul companiei, care se asteapta sa obtina in acest an venituri de 4,5 milioane de euro din logistica, fata de un rulaj de circa trei milioane de euro in 2007.
Dunca a inceput sa dezvolte activitatea de logistica in 2004, mai multi jucatori de pe piata de transport atacand in paralel si acest segment. Astfel, compania Dumagas din Craiova detinuta de familia Dugaesescu va deschide in acest an depozit propriu cu temperatura controlata la Craiova, cu o suprafata de 4.500 de metri patrati, la care se vor adauga inca 10.000 de metri patrati pentru marfa generala. Compania mai detine centre logistice si in Capitala. Si grupul Edy Spedition, care a rulat anul trecut afaceri de circa 100 de milioane de euro, si-a completat sfera de activitate, dand in folosinta spatii logistice in Deva si in Timisoara, avand planuri de extindere si in alte localitati.
O alta afacere care va fi dezvoltata de Dunca va fi o statiune de schi in Muntii Banatului, care va necesita o investitie de peste 150 de milioane de euro, suma pe care omul de afaceri spera sa o acopere prin accesarea de fonduri europene.
Totodata, Dunca si-a facut si o afacere cu elicoptere, achizitionand anul trecut al doilea elicopter cu circa doua milioane de euro pentru a deservi transportul catre statiunea de schi pe care vrea sa o infiinteze, precum si pentru a-l inchiria altor persoane.
Cei mai importanti jucatori privati de pe piata transportului de marfa sunt Romtrans, Grup Feroviar Roman, Edy Spedition, Dumagas, Rompetrol Logistica, EVW Holding, Servtrans Invest, Dunca Expeditii sau Frigoexpress. Majoritatea jucatorilor sunt controlati de antreprenori locali, insa din ce in ce mai multe companii internationale de transport vor sa intre pe piata din Romania pe achizitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO