Companii

Dupa achizitia Maestro, afacerile Caroli vor ajunge la 95 de milioane de euro

Dupa achizitia Maestro, afacerile Caroli vor ajunge la 95 de milioane de euro
09.11.2006, 17:34 170

Grupul de firme Caroli Foods, unul dintre primii trei producatori de mezeluri din Romania, a inregistrat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de 66,8 mil. euro, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada din 2005.
Pentru acest an reprezentantii companiei mizeaza pe o cifra de afaceri de 95 de milioane de euro, rezultatele din primele noua luni depasind pragul de 62 de milioane de euro raportat in 2005.
"Cresterea cifrei de afaceri este rezultatul evolutiilor bune ale unor branduri consacrate", spune Talal El Solh, presedinte al grupului Caroli.
Presedintele Caroli Foods a mai spus ca produsele noi si investitiile in modernizarea si retehnologizarea fabricilor vor duce la atingerea unei cifre de afaceri de 95 mil. euro in acest an, cu peste 50% mai mare fata de 2005.
Anul acesta, grupul a utilizat fonduri Sapard in valoare de 6 milioane de euro pentru extinderea liniilor de productie si pentru instalarea unei linii pentru productia de salamuri crud-uscate in cadrul fabricilor detinute la Pitesti.
Cele mai dinamice categorii din portofoliul companiei au fost salamurile si suncile, prima inregistrand o crestere de 63% in perioada ianuarie-septembrie fata de primele noua luni din 2005. Pentru a sustine cresterea acestui segment Caroli a investit 500.000 de euro pentru a lansa o noua gama de salamuri semiuscate. Grupul produce patru marci de mezeluri Maestro, Caroli, Gourmet si Primo, adica peste 200 de produse, din care 20 lansate in 2006.
Caroli a achizitionat in luna martie compania clujeana Maestro Industries, unul dintre cei mai importanti procesatori de carne din Ardeal. Afacerea a fost dezvoltata de doi oameni de afaceri clujeni, Dorel Goia si Horia Ciorcila. Reprezentantii Caroli spun ca integrarea producatorului clujean in businessul Caroli a fost finalizata la sfarsitul celui de-al treilea semestru din acest an.
Achizitia companiei clujene vine dupa ce in decembrie 2003, Caroli si-a imbogatit portofoliul de produse prin achizitionarea marcii Gourmet.
Incepand din 2005, grupul Caroli si-a intensificat politica de investitii alocand peste 6 milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii de mezeluri pe care o detine in Pitesti. Compania a demarat la inceputul acestui an constructia unei fabrici de produse crud-uscate, investitia urmand sa ajunga la 4 milioane de euro.
Anul trecut, Caroli a devenit grupul Caroli Foods, din care fac parte companiile Caroli (axata pe distributie), T.C Affaires (axata pe productie) si INDCARF (fabrica de mezeluri crud-uscate). In 2005 grupul a avut o cifra de afaceri de 62 de milioane de euro.
In primul semestru din acest an vanzarile de mezeluri (salam, parizer si crenvursti&carnati) au crescut cu 27% in volum, cea mai dinamica categorie fiind cea a salamului, cu o crestere de 34%, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei AC Nielsen.
Anul trecut, piata produselor procesate din carne de porc s-a ridicat la 600 de milioane de euro. Patru dintre primii cinci jucatori din piata mezelurilor sunt afaceri de familie: Cristim Bucuresti, Aldis Calarasi, Angst si Caroli. Singurul jucator care face parte dintr-un grup international este Tabco-Campofrio detinut de spaniolii de la Campofrio Alimentacion.

Consolidare prin achizitii
decembrie 2003: achizitionarea uneia dintre cele mai cunoscute marci de mezeluri de pe piata locala, Gourmet
ianuarie 2005: Caroli devine Caroli Foods
martie 2006: cumpara compania clujeana Maestro Industries, unul dintre cei mai importanti procesatori de carne din zona Ardealului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO