Companii

Dupa achizitia Pro Life, clinicile Hiperdia merg spre 13 mil. euro

04.06.2009, 16:20 73

Operatorul de centre de imagistica Hiperdia din Brasov, controlat de fondul de investitii Bedminster, mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 52 mil. lei (13 mil. euro), nivel dublu comparativ cu valoarea de 24,3 mil. lei (6,6 mil. lei) din 2008.

"Proiectia pe acest an a fost facuta luand in calcul si rezultatele clinicilor Pro Life pe care le-am cumparat anul trecut. In ceea ce priveste rezultatele din 2008, ele au fost influentate de investitiile de 6-7 milioane de euro pe care le-am derulat in aparatura si in deschiderea de noi clinici", a spus Tiberiu Roth, directorul general al Hiperdia.
El afirma ca la nivelul clinicilor Hiperdia, a doua jumatate a anului ar putea sa aduca rezultate mai slabe, intrucat firma are printre clienti si spitale care beneficiaza de fonduri mai mici.
In 2008, compania a avut o crestere de 65% a afacerilor. In primul trimestru al acestui an, afacerile Hiperdia au atins 13 mil. lei (3,1 mil. euro), cu 114% mai mult comparativ cu 2008.
"Din cauza situatiei economice dificile vom fi mai prudenti cu investitiile. Nu este inca foarte limpede pentru noi (investitorii - n.red.) cum vor evolua posibilitatile de recuperare a investitiilor", a mai spus Roth.
Anul acesta, operatorii din sectorul medical privat au fost printre putinii care au avut cresteri de doua cifre ale afacerilor si care mizeaza pe evolutii ascendente in continuare. De asemenea, clinicile raporteaza si unele dintre cele mai mari marje de profit din economie.
Anul trecut, Hiperdia a avut un profit net de 6 mil. lei (1,6 mil. euro), in crestere cu 90% comparativ cu 2007. In cadrul Hiperdia, la finalul lui 2008 lucrau 212 persoane, fata de 180 in 2007.
In 2007, actionarii au vandut 65% din titlurile companiei fondului de investitii Bedminster Capital Management intr-o tranzactie de 15 mil. euro. Anul trecut, firma a cumparat pentru "cateva milioane de euro" compania Pro Life, care opereaza doua centre de imagistica in Bucuresti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO