Companii

După Coca-Cola şi UPC, Dragoş Militaru merge la Fabryo

După Coca-Cola şi UPC, Dragoş Militaru merge la Fabryo

Autor: Andreea Neferu

23.05.2011, 23:30 1958

Producătorul de lacuri şi vopsele Fabryo Corpo­ra­tion, deţinutde fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, l-a numit pe DragoşMilitaru (

foto

), 41 de ani, în poziţia de chief marketing officer (director demarketing).

Militaru, care a lucrat anterior în cadrul unor companii precumCoca-Cola sau UPC, urmează să dezvolte strategia de brand pentruurmătorii ani şi să coordoneze procesele co­mer­ciale şi dedezvoltare a businessului. El îl va înlocui astfel pe ŞtefanTeodorescu, fostul direc­tor de marketing al Fabryo Corporation,care în prezent este group brands director în cadrul producătoruluide bere Ursus Breweries.

"Fabryo se află într-o etapă importantă de dez­vol­tare, iardirecţiile stra­te­gice trasate acum tre­buie să fie înconformitate cu potenţialul real al măr­ci­l­or, al segmentului încare activăm şi cu obiec­ti­vul de a ne consolida po­ziţia pe piaţalacurilor şi vop­selelor decorative", a declarat Aliz Kosza,direc­tor general al Fabryo.

Militaru este absol­vent al Facultăţii de Elec­tro­nică şiTelecomunicaţii din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti şideţine o specializare în management strategic avansat la şcoalaelveţiană de business IMD.

El a lucrat anterior timp de 14 ani în industria băuturilorrăcoritoare, în cadrul Coca-Cola HBC şi The Coca-Cola Company, darşi în cadrul UPC, una dintre cele mai mari companii de comunicaţiiprin cablu de pe plan local. În cadrul Coca-Cola, Militaru a fostcel care a integrat pro­ducătorul local Dorna în sistemul Coca-Colaşi a adus pe piaţă primele automate pentru distribuţia produselorcom­paniei.

El a parcurs numeroase etape în cadrul producătorului de băuturirăcoritoare, ocupând şi funcţiile de market manager pentru Româniaşi Moldova, respectiv market operations director pentru regiuneaEuropa de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO