Companii

Dupa Ikea, Princo ar vrea si Conforama

23.05.2005, 15:18 45

Compania Princo, producator de mic mobilier de bucatarie pentru grupul suedez Ikea, si-a propus sa livreze anul viitor peste un milion de produse pentru lanturile de magazine ale grupului suedez, urmand sa realizeze o cifra de afaceri de 2 milioane de euro.

In primele patru luni din acest an, Princo a livrat peste 140.000 de produse catre magazinele Ikea din Europa, Asia si Statele Unite, cu 25% mai mult decat in aceeasi perioada din 2004.

Chiar daca cifra de afaceri a companiei a crescut cu 25%, profitul a scazut atat procentual, cat si in valoare absoluta, in principal din cauza devalorizarii monedei europene. "Anul acesta trebuie sa crestem productia pentru a suplini scaderea valutei, iar atingerea obiectivelor de vanzari poate fi realizata prin investitii si cresterea capacitatilor", a declarat Costel Florescu, administrator unic al companiei.

Anul acesta, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, cu 25% mai mare fata de 2004.

Conducerea Princo cauta si o noua colaborare, cu grupul francez Conforama, numarul doi mondial dupa retailerul suedez.

"Pentru a putea merge avem nevoie de ambele picioare", explica Florescu. El spune ca poarta discutii cu reprezentantii firmei franceze pentru furnizarea unor panouri de bucatarie de dimensiuni mai mari decat cele realizate pentru Ikea.

Compania are o fabrica in judetul Dambovita, cu 175 de angajati, in care a investit din 2002 peste 1,4 milioane de euro.

Princo realizeaza din 1995 panouri de bucatarie si tocatoare din lemn de fag pentru grupul suedez. Florescu spune ca 1% din cifra de afaceri a companiei a fost obtinuta anul trecut din vanzarea unor produse proprii, prin lanturile de magazine Mobexpert si Gima.

"Deocamdata, e mai putin interesant sa-ti adaptezi produsul la piata romaneasca", spune Florescu.

Ikea, cel mai mare retailer mondial de mobila, are in Romania peste 40 de furnizori si o fabrica proprie, livrand anual magazinelor sale mobila in valoare de circa 60 de mil. euro. dana.ciriperu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO