Companii

Duraziv speră să ajungă pe zero

Duraziv speră să ajungă pe zero

Daniel Guzu, proprietarul producătorului de materiale de construcţie Duraziv, a dus compania şi pe piaţa de vopsele

02.08.2010, 23:01 49

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, deţinut deomul de afaceri Daniel Guzu, a înregistrat în primul semestru ocreştere a cifrei de afaceri cu 60% faţă de perioada similară aanului trecut, pe fondul creşterii investiţiilor în marketing şi alextinderii reţelei de distribuţie.

Duraziv a început să producă adezivi la începutul anului trecut,după ce Guzu a ieşit la finalul anului 2008 din afacerea cu lacurişi vopsele Fabryo, pe care o înfiinţase în 1994. La începutulanului Guzu anunţa că şi-a bugetat o creştere de 10% pentru anulacesta, însă previziunile ar putea fi depăşite luând în calculvânzările la şase luni.

"Previziunile de la începutul acestui an de creştere cu 10%pentru segmentul de adezivi au fost cu mult depăşite, iarexplicaţia este bazată pe lansarea gamei de adezivi cu Kauciuc, peextinderea reţelei de distribuţie şi pe investiţiile în bugetul demarketing", susţin reprezentanţii Duraziv. Compania a alocat unbuget de circa un milion de euro anul acesta pentru promovare, înprincipal în brandul de adezivi Duraziv cu Kauciuc, al cărui targeteste să genereze 70% din business în următorii doi-trei ani.

De altfel, Duraziv a înre­gistrat în prima ju­mătate a anului ocreştere de 130% a vânzărilor de adezivi în volum, în timp ce învaloarea creşterea a fost de 82%.

Per total, businessul a crescut cu doar 60% pen­tru că Durazivmai pro­duce şi profiluri meta­lice pentru montajulgips-car­tonului, care nu au avut aceeaşi dinamică.

Pe lângă previziunea de creştere a vânzărilor, Guzu şi-a propussă treacă pe profit începând din 2011, după ce a investit circa 9mil. euro în dez­voltarea afacerii Duraziv şi a operat până înprezent în pierdere.

"Mi-am propus să ajung pe profit în 2011 şi suntem în curs de aajunge acolo. Anul acesta sperăm să îl închidem pe zero sau cu opierdere foarte mică", spune Guzu.

Duraziv, companie înfiinţată în 2004, a intrat recent şi pepiaţa de vopsele, pe care Guzu a activat timp de 14 ani cu companiaFabryo, vândută către fondul de investiţii suedez OresaVentures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO