Companii

Elba Timisoara a vandut corpuri de iluminat de 29,7 mil. euro

27.11.2007, 19:13 294

"Ca urmare a evolutiei la noua luni, estimam ca targetul pentru cifra de afaceri, preconizat la 40 de milioane de euro pentru acest an, va fi realizat", a declarat pentru ZF Transilvania Teodor Mermeze, director de dezvoltare si fabricatie la Elba Timisoara. Potrivit conducerii companiei, principalii factori care au contribuit la evolutia indicatorilor financiari au fost dezvoltarea sectorului de constructii, precum si cresterea volumului de vanzari al Dacia Logan. Colaborare, cu Dacia-Renault reprezinta aproximativ 40% din cifra de afaceri realizata de compania timisoreana.
Anul trecut, cifra de afaceri realizata de compania Elba
s-a situat in jurul valorii de 36 de milioane de euro, dupa ce la inceputul anului trecut conducerea producatorului de corpuri de iluminat estima ca acest indicator va fi de aproximativ
34 de milioane de euro.
Compania a derulat anul acesta investitii de aproximativ 4,5 milioane de euro in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, finantarea acestor proiecte fiind asigurata din resurse proprii.
Proiectele investitionale ale companiei pentru 2006 au fost orientate, de asemenea, inspre dezvoltarea capacitatilor de productie, principalele domenii vizate fiind injectia maselor plastice si acoperirea pieselor din masa plastica si din metal. Potrivit conducerii Elba, bugetul alocat pentru investitii in 2006 a depasit 3 milioane de euro, iar in 2005 investitiile realizate au fost de 4,7 mil. euro, orientate in special spre productia de componente auto.
Elba este unul dintre cei mai mari producatori autohtoni de corpuri de iluminat, cele doua domenii principale de activitate ale firmei fiind productia de corpuri de iluminat industrial, casnic si ornamental si productia de corpuri de iluminat pentru autovehicule. Concurenta pe aceasta piata este reprezentata de produsele importate din tari precum China sau Italia.
Elba s-a privatizat integral in anul 1995, iar doi ani mai tarziu a infiintat o societate mixta in domeniul iluminatului stradal, impreuna cu concernul olandez Philips, noua firma numindu-se Philips & Elba Street Lighting SRL. In anul 2000, Elba a devenit actionar, impreuna cu compania franceza Plastique du Val de Loire, al companiei Elbromplast, din domeniul injectiei de mase plastice. A treia firma mixta la care Elba participa ca actionar este Rosign, impreuna cu Drumuri Municipale.
Elba isi comercializeaza produsele pe piata interna direct catre clientii majori, dar si prin intermediul unei retele de reprezentanti care acopera intreaga tara si care sunt reuniti de reprezentanta comerciala Elba-Com SA, cu sediul in Timisoara.
Corpurile de iluminat marca Elba sunt exportate, in proportie de 20%, in tari precum Germania, Franta, Marea Britanie, Ungaria si Orientul Mijlociu. Elba are in prezent peste 1.100 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO