Companii

Electrica intra in sfarsit pe eoliene. Romgaz si Hidroelectrica dorm

04.05.2010, 23:12 24

Electrica, firma miliardara in euro din afaceri cu distributiasi furnizarea de energie, este singura companie detinuta de statcare se indreapta spre finalizarea unui parc eolian, in contextulin care anul acesta sunt asteptate investitii de pana la un miliardde euro in "mori de vant".

Restul companiilor de stat, cum ar fi Hidroelectrica sau Romgaz,nu au pana acum intentii concrete de a investi in acest domeniucare i-a atras pe gigantii energetici ai lumii, dar si pecompaniile locale.

"Nu ne-am pierdut interesul pentru acest domeniu, darprioritatile noastre sunt altele in acest moment", spune MihaiDavid, directorul general al Hidroelectrica. Romgaz spune si ea caintentioneaza sa intre pe piata producatorilor de energieelectrica, dar ca este prematur sa vorbeasca despre planuri. Intretimp, Petrom, de exemplu, termina in 2011 un parc eolian de 100mil. euro si o centrala pe gaze mai mare ca un reactor de laCernavoda de 500 mil. euro.

Chiar si in cazul Electrica, finalizarea primului parc eolian arputea avea loc anul viitor, la peste trei ani de la anuntareaintentiei de a investi in acest segment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO