Companii

Electrogrup, 5 mil. euro din instalatii electrice

16.12.2005, 10:36 48

Compania clujeana Electrogrup, specializata in fabricarea de instalatii electrice si constructia de retele de telecomunicatii, intentioneaza ca anul viitor sa finalizeze o investitie de peste 2,6 milioane de euro intr-o noua hala de productie in Cluj-Napoca. Compania mai detine un spatiu similar intr-o alta zona a orasului, iar incepand cu 2006 in cele doua puncte de productie vor lucra peste 150 de oameni.

"Anul viitor vom inregistra cea mai mare crestere a numarului de angajati de la infiintare. Noua hala de productie este necesara pentru dezvoltarea companiei, deoarece in momentul de fata avem exploatat la maxim spatiul de care dispunem", a declarat pentru ZF Transilvania Teofil Muresan, director executiv Electrogrup.

Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 5 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de 2004. In 2002, compania clujeana a deschis la Bucuresti firma Entel, gandita ca punct de lucru zonal al Electrogrup, axata in principal pe domeniul telecomunicatiilor. Planurile de dezvoltare pe 2006 includ si deschiderea unor noi puncte de lucru in alte orase.

"Nu am hotarat deocamdata cate noi filiale vom deschide, nici care vor fi locatiile vizate. Totul este in etapa de proiectare, singurul lucru sigur fiind faptul ca noile puncte de lucru vor fi in zona Transilvania", a mai declarat Teofil Muresan.

Cei mai importanti clienti ai firmei apartin dome-niului energetic si al tele-comunicatiilor, doar o mica parte din cifra de afaceri a companiei provenind din contracte ocazionale cu per-soane fizice sau juridice, care solicita alimentari electrice.

"In cei opt ani de activitate avem in portofoliu lucrari de constructii retele electrice de joasa, medie si inalta tensiune, site-uri de telefonie mobila sau retele de telefonie mobila prin fibra optica. Am promovat de asemenea, solutii tehnice de ultima generatie, un exemplu in acest sens fiind realizarea unui site (spatiu - n.r.) de telecomunicatii pe stalpii liniilor electrice de inalta tensiune, solutie inregistrata la OSIM in nume propriu", a mai spus Muresan.

Electrogrup are capital integral romanesc, fiind detinuta de fratii Teofil si Simion Muresan. Compania s-a infiintat in 1997, iar primele lucrari au constat in instalatii electrice de joasa tensiune. Din anul 1998, compania clujeana a inceput colaborarea cu firmele de telefonie mobila construind primele instalatii electrice pentru site-uri de telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO