Companii

Electrogrup, plan de afaceri de 8 milioane de euro

08.09.2006, 15:34 154

Compania clujeana Electrogrup, specializata in constructia de retele electrice si telecomunicatii, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8 milioane de euro, in crestere cu 38% fata de anul trecut. Compania a realizat pe primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, valoare reprezentand o crestere de 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Extinderea ariei teritoriale, prin deschiderea de noi puncte de lucru, diversificarea gamei de lucrari si servicii oferite pe piata, precum si dezvoltarea portofoliului de clienti sunt principalii factori care au contribuit la evolutia indicatorilor financiari", a declarat pentru ZF Transilvania Teofil Muresan, director executiv al Electrogrup.
Compania clujeana a deschis anul acesta un punct de lucru la Timisoara, iar pana la sfarsitul anului intentioneaza sa se extinda cu sedii si la Bucuresti, si Bacau. "Speram ca incepand de anul viitor sa realizam primele lucrari pentru piata externa", a mai declarat Teofil Muresan.
Proiectele de dezvoltare ale Electrogrup pentru 2006 vizeaza finalizarea lucrarilor la noua hala de productie din Cluj, proiect avand o valoare de peste 2,6 milioane de euro. Compania mai detine un spatiu similar intr-o alta zona a orasului, insa, potrivit conducerii, extinderea capacitatilor de productie este necesara pentru dezvoltarea companiei. Conform estimarilor companiei, investitiile totale derulate pana in acest moment se cifreaza la aproximativ 3 milioane de euro, fiind orientate in principal inspre dotarile tehnice ale firmei.
"In cei noua ani de activitate avem in portofoliu lucrari de constructii retele electrice de joasa, medie si inalta tensiune, site-uri de telefonie mobila sau retele de telefonie mobila prin fibra optica. Am promovat, de asemenea, solutii tehnice de ultima, un exemplu in acest sens fiind realizarea unui site de telecomunicatii pe stalpii liniilor electrice de inalta tensiune, solutie inregistrata la OSIM in nume propriu", a mai spus Muresan.
Electrogrup are capital integral romanesc, fiind detinuta de fratii Teofil si Simion Muresan impreuna cu alti actionari aflati in functii de conducere in cadrul firmei. Compania s-a infiintat in 1997, iar primele lucrari au constat in instalatii electrice de joasa tensiune. Din anul 1998, compania clujeana a inceput colaborarea cu firmele de telefonie mobila construind primele instalatii electrice pentru site-uri de telefonie. Cei mai importanti clienti ai firmei apartin domeniului energetic si al telecomunicatiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO