Companii

EMMA Capital, fondul de investiţii care deţine Premier Energy în România, a cumpărat 67% din firma de pariuri Get’s Bet şi cazinourile Club King

EMMA Capital, fondul de investiţii care deţine Premier...

Autor: Roxana Rosu

01.09.2022, 08:52 595

Fondul de investiţii EMMA Capital din Cehia, care deţine Premier Energy în România, anunţă că a finalizat negocierile pentru preluarea unei participaţii de 67% în cadrul companiilor Get's Bet şi Club King care activează în piaţa românească de jocuri de noroc. 

Grupul de companii Get's Bet este prima achiziţie a EMMA Capital în sectorul jocurilor de noroc din România.

În calitate de acţionar majoritar, EMMA Capital a decis să păstreze în funcţie conducerea actuală, iar alături de aceasta va suplimenta câteva poziţii manageriale pentru a consolida şi mai mult expertiza operaţională.

"Fiind prima noastră achiziţie pe piaţa jocurilor de noroc din România, ne-am propus să ne punem resursele şi expertiza în spatele unei companii cu un potenţial de creştere puternic pe piaţa locală ", spune Pavel Horak, directorul de investiţii al EMMA Capital.

Principalul acţionar de la EMMA Capital,Jiří Šmejc, a preluat poziţia de CEO a PPF, cel mai mare grup de investiţii din Europa Centrală şi de Est după moartea fondatorului, Petr Kellner. În România, PPF deţine ProTV şi două clădiri de birouri în apropiere de Piaţa Victoriei.

”Suntem nerăbdători să lucrăm cu EMMA Capital. Sunt convins că injecţia de capital marchează începutul unei noi etape în dezvoltarea noastră, care ne va întări poziţia pe piaţă”, a declarat Cristian Roman, CEO Get’s Bet.

În ultimii ani, grupul de companii Get's Bet a crescut rapid, extinzându-şi atât prezenţa în retail, cât şi în online.

Premier Energy este furnizor şi distribuitor de gaze naturale.

Premier Energy LPC, societate care desfăşoară activităţi de tip holding, deţine în mod direct şi indirect participaţii în diferite companii din România şi Republica Moldova. În România, Premier Energy deţine companiile Premier Energy SRL, Ligatne Gas SRL, B.E.R.G. Sistem Gaz SA şi Premier Energy Trading SRL.

 ”Suntem mulţumiţi de acordurile încheiate. Acestea sunt două companii cu experienţă în piaţa locală şi potenţial mare de creştere. Sunt sigur că parteneriatul dintre managementul local şi know-how-ul nostru internaţional şi poziţia puternică de capital va transforma Get’s Bet Group în una dintre cele mai importante companii de pe piaţa românească”, a declarat Pavel Horák, Directorul de Investiţii al EMMA Capital.

 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO