Companii

Enache: Operatorii din turism trebuie să se unească pentru dezvoltarea turismului

Enache: Operatorii din turism trebuie să se unească pentru dezvoltarea turismului

Autor: Mirabela Tiron

25.05.2011, 23:30 80

Operatorii din turism trebuie să se unească şi să comuniceprintr-o voce comună pentru a obţine rezultate mai bune şi a ducela creşterea ponderii turismului în PIB-ul ţării, susţine RaduEnache (desen), proprietarul lanţului hotelier ContinentalHotels, care a fost numit recent la conducerea FederaţieiIndustriei Hoteliere din România (FIHR).

"Este momentul să intervenim sub forma unei organizaţiiputernice, cea a societăţilor hoteliere, agenţiilor de turism şi nunumai, care să grupeze sub o singură umbrelă antreprenoriatul dinindustria ospitalităţii", a subliniat el. FIHR reprezintă înprezent 40 de hoteluri de pe piaţa locală.

Enache a declarat că această federaţie va milita pentruîmbunătăţirea infrastructurii, "nu este normal ca turistul să facămai mult de patru ore pentru a ajunge la Sibiu din Bucureşti", darşi pentru structurarea ofertei turistice în vederea eliminării"canibalizării" în turism. Mai mult, el a susţinut că promovareadestinaţiilor turistice trebuie să devină o problemă naţională şilocală. De asemenea, Enache susţine că turismul se va dezvolta doarprintr-un parteneriat privat-public eficient.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO