Companii

Enel a investit 12 milioane de lei într-o staţie care alimentează sudul litoralului

Enel a investit 12 milioane de lei într-o staţie care...

Autor: Roxana Petrescu

12.11.2013, 20:30 223

Italienii de le Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie electrică din România, spun că au finalizat o investiţie de peste 12 milioane de lei (circa 2,7 mil. de euro) în modernizarea staţiei de transformare Neptun, unul dintre cele mai importante puncte ale reţelei de electricitate care deserveşte consumatorii din zona de sud a litoralului.

Enel spune că infrastructura de aici are o vechime de peste 35 de ani. „Astfel, staţia de transformare Neptun va asigura o putere disponibilă suficientă în reţeaua de medie tensiune pentru staţiunile Neptun, Jupiter, Saturn, Venus şi Olimp, precum şi pentru consumatorii casnici din localităţile 23 August, Pecineaga, Moşneni, asigurând totodată şi alimentarea staţiei de transformare de medie tensiune a şantierului Naval Mangalia”, mai spun reprezentanţii companiei.

Enel a cumpărat de la statul român, prin procesele de privatizare, fostele companii de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, care alimentează Bucureştiul.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO