Energie

Boyana Achovski, secretar general Gas Infrastructure Europe (GIE): Doar 19% din energia totală folosită în Uniunea Europeană în 2018 a fost din surse regenerabile

ZF Power Summit 2020

Boyana Achovski, secretar general Gas Infrastructure...

Autor: Georgiana Mihalache

18.02.2020, 12:04 500

Energia din surse regenerabile nu poate reprezenta decât 50% din cererea totală în Uniunea Europeană, iar în 2018 doar 19% din energia totală folosită a fost regenerabilă, a spus Boyana Achovski, secretar general Gas Infrastructure Europe (GIE), în cadrul conferinţei ZF Power Summit.

„Este un decalaj uriaş când vine vorba de energia regenerabilă. În 2018, doar 19% din energia regenerabilă a fost folosită în Uniunea Europeană din cererea totală, dintre care doar 8% au fost în transport. Sunt o mulţime de studii care arată că energia regenerabilă nu poate ajunge la mai mult de 50% din cererea totală”, a spus Boyana Achovski.

Alte declaraţii:

„Asociaţia din care vin are sediul la Bruxelles şi reprezintă toţi operatorii de infrastructură de gaz, conducte din Europa, Transgaz e compania membră din România.

Când vorbim de acordul verde şi de a înţelege politicile legate de asta, este o dezbatere privind rolul combustibilor fosili. Cand vorbim despre combustibilii fosili, trebuie să facem diferenţa când vorbim de gazele naturale, care sunt cel mai curat combustibil dintre gaze. Există dezbatere în rândul noilor aleşi în Parlamentul European, avem multe opinii potrivit cărora combustibilii fosili ar trebui să fie în afara dezbaterii.

Pentru moment, există dorinţa în privinţa acordului verde, dar când intrăm în partea tehnică, vrem să ne asigurăm că înţelegem că gazul natural este parte din soluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO