Energie

Cel mai puternic dezvoltator de parcuri eoliene: Multe proiecte s-au făcut cu bani de la bănci. Acum băncile devin proprietare la nişte investiţii nerentabile

Cel mai puternic dezvoltator de parcuri eoliene: Multe...

Autor: Roxana Petrescu

05.06.2013, 11:06 2752

Decizia Guvernului de a modifica schema de sprijin pentru investiţiile în energia verde ar putea un efect şi asupra sectorului bancar, în contextul în care regenerabilele au fost printre puţinele domenii care au reuşit să mai ia credite în ultima perioadă.

„Multe parcuri eoliene s-au făcut cu bani de la bănci. Acum băncile practic vor deveni proprietare la nişte investiţii neren­ta­bile“, explică Sebastian Enache, director pentru dez­vol­tarea afacerii în cadrul Monsson Group, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din România.

Grupul Monsson este controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark.

Potrivit datelor de la Registrul Comer­ţu­lui, Emanuel Muntmark are cetăţenie suedeză, însă locul naşterii este Voluntari, Ilfov. Proprietarul Monsson Group are 60 de ani şi până în acest moment a refuzat constant orice interviu sau discuţie "on the record" cu presa.

„Se aplică retroactiv aceste prevederi? Care sunt normele de aplicare?“, se întreabă Enache.

Monsson este compania care a dezvoltat cel mai mare proiect eolian din România, parcul Fântânele-Cogealac, preluat ulterior de cehii de la CEZ. Printre clienţii Monsson se mai numără Petrom sau ButanGas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO