Energie

Consumatorii de energie o preferă pe doamna de la ghişeu. Doar câteva procente din cei 8,5 milioane de casnici plătesc online

Consumatorii de energie o preferă pe doamna de la...

Autor: Roxana Petrescu

15.07.2015, 00:05 253
Chiar dacă mediul online este tot mai popular, cu pre­cădere în zona urbană, pentru achiziţia biletelor de avion, a hainelor, electronicelor sau chiar a alimen­te­lor, în cazul facturii la energie consumatorii casnici sunt încă reticenţi, teama de fraudă făcând ca, în unele cazuri, doar 1% dintre clienţi să aleagă acest mod de pla­tă. Pe de altă parte, furnizorii de ener­­gie spun că acum comi­si­o­anele pe care le suportă nici nu-i în­cu­rajează să promoveze acest mod de plată. În România sunt 8,5 milioane de consumatori casnici de ener­gie.
 
„Din totalul clienţilor casnici ai Electrica Fur­ni­zare, sub 1% plătesc factura exclusiv online, cu o va­loare medie de 150 lei, aceştia fiind în general din me­diul urban“, spun reprezentanţii Electrica, cel mai puter­nic jucător din domeniul furnizării de energie.
 
În por­tofoliul Electrica Furnizare sunt peste 3,3 milioane de consumatori casnici, potrivit celor mai recente ra­poarte publicate de Autoritatea Naţională de Regle­men­tare în domeniul Energiei (ANRE), situaţi în zo­nele Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. Nici în alte zone lucrurile nu stau mai bine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO