Energie

Creştere spectaculoasă pentru Shell în trimestrul al treilea: profitul gigantului olandez a depăşit toate aşteptările şi a urcat cu 17%

Creştere spectaculoasă pentru Shell în trimestrul al...

Autor: Ştefan Stan

01.11.2016, 09:38 163

Profitul Royal Dutch Shell a crescut în al treilea trimestru cu 17%, după ce achiziţia BG Group a dus la creşterea producţiei de petrol, ajutând la contracararea scăderii preţurilor, scrie Bloomberg.

Profitul ajustat a crescut la 2,79 miliarde de dolari, faţă de 2,38 mld. dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui anunţ al companiei olandeze.

Rezultatele gigantului au depăşit cu mult estimările analiştilor, care anticipau un profit de 1,79 miliarde de dolari.

CEO-ul companiei, Ben Van Beurden, care a finalizat achiziţia record a BG Group de către Shell în februarie, a promis reduceri de costuri şi protejarea dividendelor în urma unei scăderi de 2 ani a preţului petrolului. În timp ce achiziţia a crescut producţia Shell din Australia până în America Latină, de asemenea a forţat compania să aibă miliarde de dolari datorie când preţurile petrolului erau scăzute.

Preţul petrolului a avut o medie de 46,99 dolari barilul în trimestrul al treilea, faţă de 51,30 dolari barilul anul trecut, şi 47,03 în trimestrul al doilea. Declinul a început la mijlocul anului 2014 şi a obligat producătorii de petrol să întârzie proiecte, să anuleze investiţii de miliarde de dolari.

Acţiunile Shell au crescut cu 38% în Londra anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO