Energie

Furnizorul român de energie electrică şi gaze Restart Energy a atras o investiţie de 21 milioane euro de la fondul de investiţii american Tejas Capital. Armand Domuţa, CEO Restart Energy: Capitalul va fi alocat pentru dezvoltarea infrastructurii şi a proiectelor de energie verde din România

Furnizorul român de energie electrică şi gaze Restart...

Autor: Roxana Rosu

16.08.2021, 12:03 693

Restart Energy One (indice bursier REO26), furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, a atras o finanţare de 21 milioane euro de la fondul de investiţii american Tejas Capital, printr-o rundă privată de investiţii în urma căreia firma din România este evaluată la 87,5 milioane euro.

„Fondurile investite de Tejas Capital (SUA) vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii necesare proiectelor de energie verde şi dezvoltarea companiei în România, contribuind la atingerea obiectivului strategic anunţat anterior, acela  de a deveni primul furnizor de energie regenerabilă din regiune până în 2025. Proiectele Restart Energy creează peste 300 de noi locuri de muncă în România şi evită eliberarea în atmosfera a peste 15 milioane de tone de CO2”, afirmă Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Acest pas este parte a strategiei dezvoltate în parteneriat cu Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA), companie de consultanţă şi administrare a fondurilor, pentru obţinerea de finanţări în valoare de 500 de milioane de euro necesare finalizării proiectelor de energie verde de 500 MW pe care compania vrea să le dezvolte în următorii cinci ani. Totodată, Restart Energy intenţionează să integreze o capacitate de stocare de cel puţin 200 MW, pentru furnizarea directă de energie către consumator.

La începutul acestui an, REO a solicitat colaborarea Ambasadei Statelor Unite în România şi EXIM Bank, pentru a-şi  consolida parteneriate strategice din regiune.

„Suntem interesaţi de companii independente, cu creştere rapidă şi posibilitatea de a avea un impact imediat asupra mediului. Considerăm Restart Energy One ca fiind una dintre cele mai promiţătoare companii din Europa Centrală, cu un plan de creştere ambiţios şi potenţial uriaş. Nu doar România, ci întreaga regiune vor beneficia de avantajele importante pe care le aduce  Restart Energy – bază extinsă de clienţi, active de energie regenerabilă şi o platformă inovatoare de trading de tip block chain” spune Gary Hoskins, Tejas Manager.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO