Energie

Grupul Bioromoil estimează o creştere a afacerilor cu peste 30% în acest an, la circa 230 mil. dolari

Autor: Carol Dan

05.04.2012, 14:21 959

Grupul Bioromoil, deţinut de omul de afaceri Vladislav Chetrar, estimează că în acest an va înregistra o cifră de afaceri de circa 230 milioane de dolari, în creştere cu peste 30% comparativ cu nivelul de anul trecut, şi vrea să se extindă în mai multe state din regiune.

"Activitatea de trading a grupului îşi va menţine tendinţa ascendentă, fiind susţinută atât de creşterea procentului de biocarburanţi obligatoriu a fi amestecat cu carburanţii, cât şi de vânzările de produse finite care vor fi comercializate prin intermediul reţelei AutoMat", a declarat directorul general al diviziei de retail, Laurenţiu Argeşanu.

În 2011 Bioromoil a avut o cifră de afaceri de 166 milioane de dolari.

Grupul operează, prin divizia de retail AutoMat, 15 staţii de alimentare cu combustibil, iar în acest an intenţionează să deschidă alte 20 de unităţi, din care două în Bucureşti. Planul Bioromoil vizează atingerea unui număr de 100 de staţii până în 2014.

Pe segmentul de producţie, grupul are în curs de finalizare construcţia unei fabrici de biodiesel la Brăila, care urmează să fie operaţională în ultimul trimestru al acestui an.

"Planul de dezvoltare a reţelei pentru anul 2012 este acoperit prin finanţare bancară, urmând să fie continuat acest demers pentru finanţarea întregii reţele", a precizat Argeşanu.

De asemenea, Bioromoil vizează extinderea activităţii de comerţ cu produse petroliere, prin consolidarea parteneriatelor cu rafinăriile din ţară şi din regiune.

Pe plan extern, grupul vrea să construiască în următorii doi ani în Slovacia, Cehia şi Ucraina câte 50 de staţii de distribuţie a carburanţilor.

Până în prezent grupul a investit aproximativ cinci milioane de euro în reţeaua de benzinării AutoMat. Benzinăriile AutoMat sunt complet automatizate, fără personal.

Grupul Bioromoil şi-a început activitatea în domeniul biocombustibililor în 2007, fiind specializat în distribuţia de biodiesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO