Energie

India va ocupa prima poziţie în topul cererii de energie, surclasând China

India va ocupa prima poziţie în topul cererii de...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

12.11.2017, 12:11 201

„Schimbarea poziţiei de lider este, mai degrabă, în principal, rezultatul unei schimbări a situaţiei Chinei, decât o aşteptare pozitivă pentru India”, se arată în prognoza mondială pentru anul 2040 realizată de OPEC.

China este prognozată să aibă mai puţină nevoie de energie decât se considera anterior din cauza faptul că guvernul are mai multe iniţiative care vizează sursele de energie regenerabilă. China, unul dintre cei mai mari poluatori, intenţionează să închidă mai multe mine de cărbune şi să restricţioneze deschiderea unora noi. Mai mult, China vrea să obţină 20% din totalul energiei din surse regenerabile până în 2030.

India vrea, de asemenea, să folosească din ce în ce mai multe surse regenerabile de energie, dar încă depinde de resursele de cărbune.

China şi India se numără printre ţările care intenţionează să reducă dependenţa de combustibil fosil a vehiculelor în următorii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO