Energie

Mirela Atanasiu, Clean Hydrogen Partnership: Sunt sute de proiecte în Europa deja. Acolo unde lucrez eu, am finanţat în ultimii 10 ani 300 de proiecte. Din partea României au venit cinci participări în ultimii 10 ani pentru proiecte pe hidrogen

ZF POWER SUMMIT 2022

Mirela Atanasiu, Clean Hydrogen Partnership: Sunt sute de...

Autor: Răzvan Botea

26.03.2022, 10:00 132

Mirela Atanasiu, head of unit operations and communications, Clean Hydrogen Partnership, a spus, la ZF Power Summit 2022, că România nu a fost prezentă în discuţiile pentru proiecte pe hidrogen la nivel european, participând de numai cinci ori. În 10 ani, s-au finanţat aproape 300 de proiecte prin programul Clean Hydrogen Partnership.

„Sunt sute de proiecte în Europa deja. Acolo unde lucrez eu, am finanţat în ultimii 10 ani aproape 300 de proiecte. Există multe oportunităţi de finanţare la nivel european pentru proiectele de hidrogen din România. Noi vom anunţa săptămâna viitoare un apel de proiecte pentru 200 de milioane de euro finanţare în proiecte de cercetare-inovare.”

Ce a mai spus Mirela Atanasiu la ZF Power Summit 2022:

Unul dintre topicurile pe care le vom lansa înseamnă 8 milioane pentru un ecosistem Hdrogen Valley pentru ţările din Europa Centrală şi de Est. Deci România este favorizată pentru astfel de proiecte. Multe ţări şi-au dezvoltat strategia pe hidrogen, însă noi ne uităm să o dezvoltăm.

Am văzut un anunţ despre un Hydrogen Valley în Dobrogea. Un astfel de proiect s-ar putea califica pentru astfel de fonduri.  În mai-iunie vom lansa un apel sa susţinem regiuni şi oraşe, inclusiv din România, să îşi dezvolte proiecte pe hidrogen. Deci vom plăti consultanţi să lucreze în România şi regiuni din alte ţări. Vrem să susţinem 20 de regiuni din această zonă.

Avem proiecte în Spania, în insula Mallorca un proiect să decarbonizăm insula cu ajutorul hidrogenului. Astfel de proiecte pot fi susţinute şi în România.

Din partea României au venit cinci participări în ultimii 10 ani pentru proiecte pe hidrogen

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO