Energie

MOL renunţă la preluarea Slovenske Elektrarne de la Enel

MOL renunţă la preluarea Slovenske Elektrarne de la Enel

Autor: Anca Dumitrescu

20.10.2015, 13:45 164

Grupul ungar a informat Enel luni că luând în considerare termenii anunţaţi anterior, nu poate continua preluarea a 66% din acţiunile Slovenske Elektrarne, a dezvăluit Fasimo într-un interviu acordat portalului origo.hu.

Directorul operaţional al MOL a mai spus că grupul anticipează o creştere lentă a preţurilor petrolului în anii următori şi îşi va ajusta politicile în concordanţă cu evoluţia acestora.

Grupul Enel ar intenţiona să obţină din vânzarea Slovenske Elektrarne peste 1,25 miliarde de euro, potrivit estimărilor din aprilie ale directorului executiv al Enel, Francesco Starace.

Procedurile pentru vânzarea participaţiei deţinute la Slovenske Elektrarne au fost demarate în 2014, când Enel a anunţat că intenţionează să vândă şi operaţiunile de distribuţie şi vânzare de energie din România, în cadrul unui program care viza reducerea datoriilor grupului cu 4,4 miliarde de euro.

În luna februarie a acestui an, Starace a anunţat suspendarea vânzării activelor din România, întrucât grupul a reuşit în 2014 să îşi reducă gradul de îndatorare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO