Energie

OMV l-a trimis pe Selischi să se ocupe de operaţiunile grupului în Australasia, iar în locul lui, la Petrom, a adus un neamţ, să exploateze petrolul din România şi gazele din Marea Neagră

OMV l-a trimis pe Selischi să se ocupe de operaţiunile...

Autor: Emil Popescu

13.01.2016, 17:29 712

"Faptul ca Gabriel Selischi a fost propus pentru a conduce operaţiunile Upstream din zona Australasia la nivelul întregului grup OMV este încă o confirmare a valorii specialiştilor romani din domeniul de petrol şi gaze", a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Locul lui Selischi în Directoratul OMV Petrom va fi luat, de la 1 aprilie, de către germanul Peter Rudolf Zeilinger, care a deţinut o serie de poziţii atât de management, cât şi tehnice în cadrul grupului OMV, precum şi în cadrul OMV Petrom, inclusiv poziţia de Director Domestic Assets al OMV Petrom în perioada 2008-2011.

"Gabriel Selischi şi Peter Rudolf Zeilinger vor lucra împreună pentru a asigura o bună tranziţie, sprijinind, totodată, echipa Upstream a OMV Petrom în atingerea ambiţioaselor sale obiective strategice de afaceri", se mai arată în comunicatul OMV Petrom.

Grupul austriac OMV deţine 51,01% din acţiunile companiei, Ministerul Energiei are 20,64%, iar Fondul Proprietatea 18,99%, 9,36% din titluri fiind tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Noul CEO al OMV, Rainer Seele, este neamţ. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO