Energie

Piaţa gazelor, din minime în minime: consumul a scăzut cu peste 6% în primele cinci luni ale anului, iar importurile aproape nu mai contează

Potrivit datelor din rapoartele ANRE, anul trecut România a importat 1,9 miliarde de metri cubi, faţă de 3,3 miliarde de metri cubi în 2012.

Potrivit datelor din rapoartele ANRE, anul trecut România a importat 1,9 miliarde de metri cubi, faţă de 3,3 miliarde de metri cubi în 2012.

Autor: Roxana Petrescu

12.08.2014, 00:06 407
Consumul de gaze din România se îndreaptă cu paşi siguri spre un nou an de scădere după ce în primele cinci luni din 2014 România a avut nevoie cu circa 6% mai puţine gaze naturale decât în prioada similară a anului trecut. Importurile au ajuns în acest context la minimul istoric în luna mai.
 
Potrivit datelor din rapoartele publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în primele cinci luni ale anului, pe piaţa locală s-au consumat 5,9 miliarde de metri cubi, cu 6,3% mai puţin faţă de cele 6,3 miliarde de metri cubi din primele cinci luni ale anului trecut.
 
Astfel, 2014 are şanse mari să devină unul dintre cei mai slabi ani din punctul de vedere al consumului de gaze naturale, lucru care este şi o oglindă a dezindustrializării prin care a trecut România.
 
 
Dacă industrie nu e, nici consum nu e
 
De exemplu, consumul de gaze naturale a scăzut anul trecut cu 8%, nivelul atins fiind chiar mai redus decât cel din 2009, cel mai dificil an de criză pentru economia locală, şi cu aproape 20% mai mic decât cel din 2008, devenit un punct de referinţă pentru mediul de business din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO