Energie

Primăria Capitalei va cumpăra energie termică şi de la alţi furnizori, în afară de ELCEN

Primăria Capitalei va cumpăra energie termică şi de la alţi furnizori, în afară de ELCEN

Autor: Nicolae Oprea

14.11.2019, 13:14 259

Primăria Capitalei va achiziţiona energie termică pentru zonele Pipera – Aviaţiei  şi Colentina – Fundeni de la alţi furnizori în afară de ELCEN, asta pentru că CET-urile Pipera şi Titan nu mai furnizează energie. Un proiect în acest sens a fost votat în şedinţa CGMB de joi.

„Se aprobă demararea de către RADET Bucureşti a procedurilor necesare în vederea achiziţionării de energie termică în zonele deficitare ale sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Municipiul Bucureşti, repectiv Pipera — Aviaţiei şi Colentina — Fundeni”, se arată în raportul de specialitate al proiectului votat în şedinţa CGMB de joi.

Alexandrul Burghiu, director RADET, a explicat pentru MEDIAFAX că CET-urile de la care PMB urmează să cumpere energie nu există în prezent, însă se va face o licitaţie pentru construirea unui astfel de sistem.

„Sistemul de termoficare al RADET este proiectat cu 6 CET-uri mari, însă, în prezent, Pipera şi Titan nu mai furnizează energie. Practic, prin acest proiect, RADET cere acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru demararea procedurilor de achiziţie a energiei termice în zonele respective. Vom face licitaţie, în care noi punem condiţii, adică în cât timp să construiască CET-ul şi de câtă energie avem nevoie. Totodată, noi ne obligăm să cumpărăm de la ei pe o anumită perioadă de timp. Este o soluţie pentru a reface sistemul”, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Burghiu.

AFACERI DE LA ZERO