Companii

Enterprise Investors cumpara Profi cu 66 mil. euro

18.11.2009, 23:15 319

Enterprise Investors, administratorul fondului de investitiiPolish Enterprise Fund V, care a iesit din retail in 2007 prinvanzarea retelei de supermarketuri Artima catre Carrefour pentru 55mil. euro, a semnat contractul de achizitie a retailerului cudiscount Profi.

Tranzactia s-a ridicat la 66 mil. euro si marcheaza revenireaunui fond de invesitii in comertul alimentar, la mai putin de doiani dupa exit-urile realizate de Enterprise Investors si GlobalFinance din acest sector.

Reteaua Profi a fost scoasa la vanzare in acest an, iar in cursafinala pentru preluare au ramas doua fonduri de investitii sigrupul belgian Delhaize, operatorul supermarketurilor Mega Image,potrivit surselor din piata. Operatorul local al retelei Profi insistem de franciza, compania Profi Rom Food, este controlatindirect de omul de afaceri Jean Marc Hendrix, care detine lanturide magazine si pe alte piete europene.

Profi Rom Food are in acest moment aproximativ 60 de magazineoperationale, iar anul trecut a raportat la Ministerul de Finante ocifra de afaceri de 94,5 mil. euro si un profit net de 0,2 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO