Companii

Este oficial: Ministerul Economiei renunţă la visul celor doi giganţi energetici şi se apucă de construit Complexul Energetic Oltenia

Autor: Roxana Petrescu

29.09.2011, 19:24 361

Ministerul Economiei a publicat pe site-ul său un proiect de hotărâre de guvern privind reorganizarea producătorilor de energie electricăprin care se urmăreşte formarea unei noi companii, Complexul Energetic Oltenia, care să reunească Complexurile Energetice Turceni, Rovinari şi Craiova de minele deţinute de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Toate aceste companii urmau să facă parte din gigantul energetic Electra, alături centrala de la Cernavodă şi de o parte din Hidroelectrica, acesta fiind doar unul din cele două companii prin care statul urmărea să-şi reorganizeze sistemul de producţie al energiei electrice.

Acesta este cel de-al treilea plan de reorganizare al celor mai mari companii energetice locale, în contextul în care iniţial s-a dorit formarea unei singure companii, apoi s-a trecut la cei doi giganţi, iar acum s-a ajuns la două companii concentrate numai pe segmentul de cărbuni. Alături de Complexul Energetic Oltenia, reprezentanţii Ministerului Economiei au anunţat recent că intenţionează să mai creeze şi Complexul Energetic Hunedoara în care ar urma să fie incluse minele viabile din Compania Naţională a Huilei alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO