Companii

Eureko va detine piata asigurarilor din Polonia

29.05.2000, 00:00 17



Guvernul polonez intentioneaza sa vanda companiei pan-europene Eureko 20-25% din actiunile pe care le detine la cea mai mare societate de asigurari din Polonia, PZU, intr-o afacere estimata la aproape 2,5 miliarde de zloti (560 milioane de dolari).

"Intentionam sa vindem acest pachet de actiuni pentu a permite grupului Eureko sa detina 45% din capitalul PZU", a declarat Emil Wasacz, ministrul polonez al Finantelor. Oficialul polonez a afirmat ca alte detalii vor fi prezentate in momentul in care Cabinetul va aproba aceasta afacere.

La sfarsitul anului trecut, un consortiu format din Eureko si banca poloneza BIG Bank Gdanski a platit trei miliarde de zloti (670 milioane de dolari) pentru 30% din actiunile PZU, din care 20% revin companiei de asigurari. In prezent, Eureko intentioneaza sa preia si partea de 10% detinuta de BIG Bank, care impreuna cu pachetul de 25% cumparat de la stat, i-ar permite sa detina controlul PZU, care acopera 60% din piata asigurarilor poloneze. Conform declaratiilor oficialilor polonezi, PZU ar urma sa fie cotata la bursa la sfarsitul anului 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO