Companii

Eurolines: Roma si Atena vor fi printre destinatiile de top in acest an

Eurolines: Roma si Atena vor fi printre destinatiile de top in acest an

Autocarele asigura peste 40% din cifra de afaceri a grupului

24.05.2007, 18:00 57

Grupul Eurolines, care cuprinde aproximativ 16 firme cu activitati diverse, de la transport international de persoane la vanzare de bilete de avion sau vanzarea de pachete turistice, a inregistrat in primele trei luni din acest an afaceri de 6,5 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Reorganizarea grilei de rute si destinatii in Germania, Franta si Spania, in sensul planificarii a cate doua plecari zilnice spre aceste destinatii, a eficientizat utilizarea parcului de autocare, fapt care s-a reflectat in cresterea numarului de pasageri, respectiv cresterea cifrei de afaceri pe segmentul de transport de persoane. De asemenea, cresterea revanzarii biletelor de avion IATA si low cost prin reteaua agentiilor Eurolines a inregistrat o crestere semnificativa", a spus Alexandru Rusu, director general executiv al Eurolines.
Transportul international de persoane si ticketing-ul (vanzarea de bilete de avion) au avut anul trecut cele mai mari ponderi in cifra de afaceri a grupului. Autocarele au asigurat astfel peste 40% din cifra de afaceri a grupului, in timp ce vanzarea de bilete de avion a avut un aport de circa 25%. Ticketing-ul a avut si cea mai dinamica crestere. Anul trecut grupul Eurolines a avut afaceri de circa 25 de milioane de euro, pentru anul acesta bugetandu-si o crestere de 20%.
Desi ritmul de crestere inregistrat in primul trimestru este sub cel estimat pe tot anul, reprezentantii companiei se asteapta pentru urmatoarea perioada la o accentuare a cresterii. "Ritmul de crestere se va accelera in urmatoarele luni pe segmentul transporturi datorita deschiderii noilor rute catre Italia si Grecia incepand cu 1 mai si de asemenea pe segmentul turism datorita cererii ridicate pe destinatiile Bulgaria si Grecia", a spus Rusu.
Potrivit reprezentantilor Eurolines, Roma si Atena vor ajunge printre destinatiile de top pe transporturi internationale, in primul trimestru destinatiile cele mai cerute fiind Madrid, M?nchen, Paris, Stuttgart si Bruxelles. La cresterea cifrei de afaceri si eficientizarea costurilor va contribui si alimentarea cu benzina din Austria pentru rutele Germania, Franta si Benelux, in detrimentul alimentarilor din Romania. "Costul este cu aproximativ 9% mai redus fata de alimentarile locale", mai spune Rusu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO