Companii

Europolis negociaza un credit de 75 de milioane de euro

12.11.2009, 23:12 44

Europolis va incepe in 2010 constructia primului proiectrealizat in calitate de dezvoltator in Romania, pentru carenegociaza un credit de 75 de milioane de euro, desi apreciaza capiata locala prezinta un risc mare pentru investitorii straini dincauza crizei economice si a instabilitatii politice.

"Romania nu este in prezent cea mai buna destinatie pentruinvestitii imobiliare, pentru ca anul 2009 a adus un risc marepentru investitorii straini din cauza crizei economice mondiale,accentuata de instabilitatea politica actuala a tarii, precum si delipsa unui program concret anti-criza", a declarat Helmut Neubauer,managing director al Europolis Real Estate Asset Management, partea grupului Volksbank.

Din acest motiv, reprezentantul Europolis considera ca apetitulpentru investitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca estefoarte redus in prezent.

"Ca o consecinta a fenomenului economic global, bancile nu maidau credite, iar in cazurile in care le aproba conditiilesolicitate sunt foarte dure. Astfel, daca iei in calcul costulcreditarii si al constructiei versus potentialul venit obtinutrezulta un randament al investitiei la un nivel inferior trenduluipracticat in ultimii ani si pe piete similare", a adaugatreprezentantul Europolis.

Cu toate acestea, Europolis a decis sa inceapa constructiaprimului proiect care va fi realizat de compania austriaca incalitate de dezvoltator in Romania, respectiv Orhideea Towers dinCapitala.

Proiectul a fost anuntat anul trecut, iar ulteriorreprezentantii Europolis au hotarat ca vor incepe constructia doardaca vor fi suficienti chiriasi.

"Am decis sa incepem constructia in 2010. Negociem in prezentatat contracte de inchiriere, cat si cel de finantare bancara.Credem in acest produs si proiectul va fi o referinta pe piata.Investitia va fi de peste 100 de milioane de euro, din care 75 demilioane de euro dorim sa-i imprumutam de la banci si institutiifinanciare, respectiv companii de leasing, de asigurari", a spusNeubauer.

Proiectul de birouri Orhideea Towers, cu o suprafata de 47.100de metri patrati, va fi amplasat pe Splaiul Indepen-dentei, laintersectia cu Soseaua Orhideelor.

Europolis detine 45 de proiecte finalizate si in constructie inAustria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Croatia, Rusia siUcraine, cu o valoare de piata de 1,7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO