Companii

Eveniment ZF: Reforma din sistemul sanitar, dezbătută la ZF Pharma Summit ’13

Eveniment ZF: Reforma din sistemul sanitar, dezbătută...

Autor: Ioana David

11.09.2013, 20:15 118

ZIARUL FINANCIAR, liderul presei de business din Ro­mânia, organizează în perioada 23-24 septembrie eveni­men­tul ZF PHARMA SUMMIT ’13, care îşi propune să aducă la masa discuţiilor autorităţile, dar şi managerii şi antre­pre­norii pentru a vorbi despre reformă în cel mai sensibil do­meniu: sănă­tatea.

Anul 2013 este un an fierbinte pentru sistemul sanitar ro­mâ­nesc: prescripţia electronică a devenit obligatorie, la ieşirea din spital a fost introdusă coplata, spitalele sunt plătite după noi criterii, iar la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a instalat un nou şef. Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect privind salarizarea perso­na­lu­lui medical şi încă unul de modificarea a statului spitalelor. În con­tinuare, de la minister se aşteaptă elaborarea pachetului de servicii de bază, noi liste de medicamente gratuite şi com­pensate, iar de la Casa Naţională de Asigurări de Să­nătate (CNAS) imple­men­ta­rea cardului de sănătate şi a dosarului elec­tronic. Din ce în ce mai ne­mulţumiţi de sectorul public, pacienţii merg fie către mediul privat, fie aleg să se trateze în străină­tate. Pe de altă parte, sectorul de servicii medicale private a continuat să câştige teren şi să-şi majoreze afacerile, dar şi pe această piaţă apar primii nori negri.

Toate aceste subiecte, dar şi altele vor fi dezbătute în cadrul ZF PHARMA SUMMIT ’13.

Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul conferinţei http://evenimente.zf.ro/eveniment-zf-pharma-summit13

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO