Companii

Exporturile au majorat afacerile Azur Timişoara cu 52%, la 10 mil. euro

22.08.2010, 23:49 24

Producătorul de vopsele Azur din Timişoara, subsidiară a ICCIndustries Inc New York, a încheiat primul semestru cu o cifră deafaceri de 44,3 mil. lei (circa 10,5 mil. euro), în creştere cu 52%faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţia pozitivă avânzărilor companiei din primul semestru al anului a fostdeterminată de creşterea producţiei la export.

Ţinând cont de rezultatele obţinute în primul semestru, conducereaAzur şi-a revizuit în creştere estimările pentru anul în curs şimizează în prezent pe o creştere a vânzărilor în 2010 cu 20% faţăde anul trecut, până la circa 18,8 mil. euro. Iniţial, compania îşibugetase pentru acest an un avans al afacerilor cu 5% faţă de 2009,când s-au realizat vânzări totale de 15,7 mil. euro. "Exportulreprezintă o soluţie atunci când piaţa internă se contractă, iarpolitica companiei noastre este de a căuta în permanenţă soluţii pepieţele externe", a declarat Eugen Niculescu, managerul diviziei devopsele Azur. În momentul de faţă ponderea exportului în cifra deafaceri a companiei este de circa 70%, firma timişoreană exportânddiferite tipuri de răşini în Franţa, Anglia şi Elveţia. Piaţa devopsele s-a situat anul trecut la aproximativ 180 mil. euro, înscădere faţă de valoarea de 220 mil. euro înregistrată în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO