Companii

Fabrica de medicamente Zentiva din Bucureşti a ajuns să exporte 10% din producţie, la 50 de ani de la înfiinţare

Fabrica de medicamente Zentiva din Bucureşti a ajuns să exporte 10% din producţie, la 50 de ani de la înfiinţare

Autor: Ioana David

06.11.2012, 11:43 757

Zentiva România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a medicamentelor, a ajuns să exporte 10% din producţie în valoare pe 13 pieţe europene precum Germania, Franţa sau Marea Britanie, în condiţiile în care anul trecut exporturile firmei erau nesemnificative.

Zentiva, controlată de grupul francez Sanofi, deţine o fabrică de medicamente în zona de est a Capitalei, care anul acesta împlineşte 50 de ani de la înfiinţare şi unde sunt produse medicamente precum Algocalmin, Distonocalm sau Extraveral.

"Contribuţia producţiei locale la cifra de afaceri totală a Sanofi România este de aproximativ două treimi în termeni de volume şi un sfert în termeni de valoare. Intenţionăm să consolidăm poziţia fabricii Zentiva atât pe piaţa locală cât şi în cadrul platformei industriale internaţionale a Sanofi", afirmă Margareta Tănase, directorul de operaţiuni industriale al Zentiva România.

Grupul francez este cel mai mare jucător de pe piaţa locală a medicamentelor, cu un rulaj anual de circa 800 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO