Companii

Fabrica Elpreco de 4,5 mil. euro la Titu

13.10.2005, 19:24 946

Producatorul de materiale de constructii Elpreco Craiova, controlat de fondul de investitii Broadhurst, a investit 4,5 mil. euro intr-o fabrica de pavele din beton in localitatea Titu din judetul Dambovita.

Investitia in noua unitate de productie va fi recuperata potrivit oficialilor Elpreco in cel mult doi ani.

"Noua instalatie de la Titu este complet automatizata si are o capacitate de productie de 2.000 mp pe schimb", a declarat Dan Caprioara, directorul general Elpreco. "Prin deschiderea acestei fabrici, Elpreco devine cel mai mare producator de pavele din beton din tara. In continuare, eforturile noastre se vor concentra pe vanzarea produselor, in conditiile in care ne asteptam la o crestere a pietei de pavaje", a mai precizat Caprioara. Pavelele din beton reprezinta unul din cele mai dinamice sectoare ale pietei materialelor de constructii. Elpreco detine o linie de fabricatie semiautomata pentru pavele din beton si la Craiova.

De asemenea, Broadhurst a investit 3,4 milioane de euro pentru punerea in functiune a unei linii de fabricatie pentru pavele ecologice la Rompreco Galati, societate care s-a desprins in acest an din Romportmet si urmeaza sa fuzioneze cu Elpreco.

Principalii concurenti ai Elpreco pe piata pavelelor din beton sunt Elis Petresti, MBM Construct si Prefabricate Vest Bucuresti.

Elpreco Craiova este unul din cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania. Compania produce BCA, sisteme de invelitori pentru acoperisuri si elemente pentru pavaj. Elpreco intentioneaza sa mai deschida la Titu o fabrica de tuburi pentru canalizari.

Pentru acest an, compania estimeaza o crestere cu aproape 30% a cifrei de afaceri, pana la 76 mil. lei (21 mil. euro).

Anul trecut, Elpreco a avut vanzari de 59,5 mil. lei (14,7 mil. euro) si un profit net de 5,5 mil. lei (1,37 mil. euro).

Broadhurst Investments detine 55,9% din actiunile companiei, principalul actionar minoritar fiiind SIF Oltenia, cu 10,6% din actiuni. Titlurile Elpreco sunt listate pe RASDAQ, ultimul pret de tranzactionare fiind de 55,1 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de 15,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO