Companii

Fabrica producătoare de vagoane Meva, a lui Cristian Burci, are 18 luni să se reorganizeze

Autor: Mirabela Tiron

02.06.2011, 12:07 511

Planul de reorganizare al fabricii producătoare de vagoane Meva,controlată de Cristian Burci, a fost aprobat de către AdunareaGenerală a Creditorilor, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania,administratorul judiciar al companiei.

Planul de reorganizare se întinde pe o perioadă de 18 luni şiprevede continuarea activităţii comerciale, vânzarea fondului decomerţ (marca, emblema, vadul comercial, maşini, instalaţii,altele), distribuiri eşalonate către creditori, precum şimenţinerea celor 250 angajaţi.

"Creditorii au realizat faptul că reorganizarea societăţii princontinuarea activităţii curente are drept consecinţă o acoperiremai mare a creanţelor, precum şi posibilitatea de a avea însocietate un partener comercial de încredere şi un contribuitorimportant la bugetul de stat. De asemenea, un factor deciziv a fostfaptul că Meva este unul dintre cei mai mari angajatori din DrobetaTurnu Severin, continuarea activităţii asigurând menţinerea celorcirca 250 de angajaţi şi chiar posibilitatea unor noi angajări", adeclarat Radu Lotrean, Managing Partner al CITR. RBS Bank România,ING Bank, Citibank Europe şi Piraeus Bank au creditat cu 504milioane de lei (120 mil. euro) dezvoltarea fabricilor AstraVagoane Arad, Meva şi Romvag, intrate în insolvenţă anultrecut.

Judecătorul sindic va decide, în baza voturilor exprimate decreditori, confirmarea acestui plan de reorganizare. Meva are ocapacitate de producţie de peste 1.500 de vagoane marfă pe an şipoate produce peste 100 de tipuri de vagoane marfă.

Compania Meva a obţinut în 2009, când avea 1.198 de angajaţi, ocifră de afaceri de 61,4 milioane de euro şi pierderi de 5 milioanede euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO