Antreprenori locali

Familia Vulpe a ajuns la afaceri de 286 mil. lei cu mezelurile Fox

25 apr 2018 Autor: Mădălina Panaete

Fox Com Serv Distribution, cea mai mare companie din grupul Fox controlat de familia Vulpe, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 286 milioane de lei (63 mil. euro), în creştere uşoară (circa 1%) faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Astfel, compania încheie al optulea an cu creştere a businessului, majorându-şi de trei ori businessul în perioada 2009-2017.

„Cifra de afaceri în 2017 a crescut scriptic cu 1% faţă de 2016, dar în realitate, din cauza modificărilor legislative privind tratamentul contabil pentru taxa de raft, modificări apărute la jumătatea anului 2016, dacă 2016 ar fi conţinut taxele de raft ca pentru întregul an (aşa cum e cazul pentru 2017) diferenţa de venituri între cei doi ani ar fi fost mult mai mare, în favoarea lui 2017“, a explicat Iulian Marinica, general manager al grupului Fox. El explică faptul că anul trecut Fox s-a confruntat cu o creştere masivă a preţurilor pen­tru materia primă, de până la 50% faţă de 2016, însă com­pania a ales să nu crească preţurile la raft cu acelaşi procent.

Businessul antreprenorial deţine o unitate de producţie în Capitală şi activează prin două companii - Fox Com Serv (care se ocupă de activitatea de producţie) şi Fox Com Serv Distribution (distribuţie şi vânzare).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Familia Vulpe
, mezeluri
, Fox
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide