Companii

Firma lui Paszkany din auto şi-a bugetat afaceri în creştere cu 20%

Firma lui Paszkany din auto şi-a bugetat afaceri în creştere cu 20%

Arpad Paszkany a adus brandul Opel la Cluj în 1999 şi apoi a extins businessul din auto în 2004 cu marca Chevrolet

Autor: Laurentiu Cotu

04.04.2011, 23:49 286

Ecomax General Investments, dealerul clujean al mărcilor Opel şiChevrolet, companie controlată de omul de afaceri Arpad Paszkany,patronul echipei de fotbal CFR Cluj, mizează în acest an pe ocreştere cu 20% a afacerilor faţă de anul trecut.

Compania clujeană a încheiat anul 2010 cu afaceri totale de 17,8mil. lei (4,2 mil. euro).

Ecomax General Investments a comer­cializat în total anul trecut339 de maşini, dintre care 175 de unităţi Opel şi 164 deautoturisme Chevrolet. Cele mai bine vândute modele Opel în 2010 aufost Corsa, Astra şi Astra Classic, în timp ce Chevrolet a vândutcel mai bine modelele Aveo, Spark şi Cruze.

Dealerul clujean şi-a propus să vândă în acest an cu 35% maimulte autoturisme faţă de 2010. Compania estimează că vacomercializa în total 460 de unităţi în 2011. "Din punctul nostrude vedere piaţa auto este în continuă dezvoltare. Mizăm înestimările făcute pe de o parte pe programul de reînnoire aparcului auto, iar pe de altă parte avem semnale pozitive dinpartea unor companii care şi-au exprimat dorinţa de a schimbaparţial sau în întregime parcul auto propriu", a declarat AlinaTamaş, director al departa­mentului de marketing din cadrul EcomaxGeneral Investments.

Odată cu demararea programului "Rabla" din acest an majoritateaimportatorilor şi dealerilor de pe piaţa locală au demarat noicampanii de discounturi pentru a atrage clienţi. Promovarea seîndreaptă către clienţii persoane fizice, după o perioadă deaproape două luni în care vânzările de maşini s-au derulat aproapeexclusiv către companii.

Atât Opel, cât şi Chevrolet preconizează ca în acest an sălanseze pe piaţă mai multe modele noi, printre care Opel AstraSports Tourer, Opel Movano, modelele Corsa şi Antara cu facelift,Chevrolet Orlando, Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze (modelul în 5uşi), Captiva cu facelift.

Compania a fost înfiinţată în anul 1999 la Cluj-Napoca ca dealerşi unitate service a mărcii Opel, iar începând cu anul 2004, Ecomaxa devenit dealer şi pentru marca Chevrolet. Ecomax GeneralInvestments a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 14,2 mil.lei (3,4 mil. euro) şi un număr mediu de 44 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO