Companii

Fondatorii Sanador au pe masa trei oferte de 40 mil. euro

13.06.2008, 22:01 100

Familia Andronescu, fondatorii retelei de clinici private Sanador, cu afaceri estimate la 13,5 mil. euro anul acesta, au pe masa trei oferte concrete pentru vanzarea unui pachet de actiuni.
"Sunt presiuni foarte mari in piata, atat din partea fondurilor de investitii, cat si a jucatorilor strategici pentru a vinde. Nu a existat un due-dilligence real, ci mai degraba o simulare bazata pe niste rezultate financiare. Nu am luat inca o decizie finala, dar cred ca pana la urma vom merge singuri mai departe", a spus Florin Andronescu intr-un interviu acordat ZF. El nu a dorit sa precizeze numele companiilor interesate de Sanador.
Andronescu este unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori locali, numele sau fiind asociat cu dezvoltarea si vanzarea afacerilor Flanco (retail) si Credisson (servicii financiare).
Potrivit lui Andronescu, valoarea Sanador este de 40 mil. euro, din care 30 mil. euro businessul propriu-zis si 10 mil. euro partea de real estate. Aceasta este si suma aproximativa la care fondatorii Sanador au discutat cu investitorii interesati.
Sanador a inregistrat anul trecut afaceri de 7 mil. euro, cu circa 10% peste bugetul initial. Pentru acest an targetul a fost stabilit la 13,5 mil. euro, in conditiile obtinerii unei marje a profitului operational (EBITDA) de 23-24%. Compania ar fi in aceste conditii evaluata la un multiplu al EBITDA de aproape 10, si la un multiplu al vanzarilor de peste 2. Ultima tranzactie consemnata in sectorul serviciilor medicale private a fost preluarea de catre Bedminster Capital Management a 65% din titlurile Hiperdia, intr-un deal care a stabilit valoarea companiei la 23 mil. euro. In 2007 Hipredia a avut o cifra de afaceri de 4,9 mil. euro si un profit net de 0,7 mil. euro. Andronescu spune ca are discutii cu bancherii pentru atragerea de finantare necesara extinderii.
"Vrem sa investim intr-un spital privat, inceperea lucrarilor fiind programata pentru sfarsitul acestui an. Initial am stabilit investitia la 10-12 mil. euro, insa cred ca vom sari de acest prag", a spus Andronescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO