Companii

Fondul Lewis Charles are 33 mil. euro pentru trei achizitii

03.08.2007, 18:43 31

Fondul de investitii britanic Lewis Charles Romania, care a listat ieri pe bursa londoneza AIM un pachet de 58% din actiuni, va dezvolta trei proiecte imobiliare la Ploiesti, Mogosoaia si Otopeni, sumele de achizitie a participatiilor in cadrul companiilor care detineau terenurile fiind estimate la 33 de milioane de euro.
Compania a listat pe bursa AIM, piata internationala a bursei londoneze destinata firmelor aflate in dezvoltare, 19.576.405 actiuni ordinare, la pretul de 140 pence pe unitate. In urma listarii, Lewis Charles Romania Property Fund a obtinut 45,7 mil. euro (27,4 milioane de lire sterline). Compania intentioneaza sa construiasca in Ploiesti un centru comercial cu o suprafata de 81.000 mp pe un teren de 10 hectare. Grupul a achizitionat cu 6,7 mil. euro o firma romaneasca, Retail Park Magnolia, prin care va cumpara terenul, cu un pret de 6,3 mil. euro. Proiectul va fi finalizat in trei sau patru ani, iar rata interna de rentabilitate (RIR) va fi mai mare de 37%.
La Mogosoaia, langa Bucuresti, Lewis Charles va construi un ansamblu rezidential cu 1.600 de apartamente, pe un teren de 53.000 mp, pe locul unei foste ferme de pui. Terenul va fi cumparat cu 13 mil. euro, tranzactia urmand sa fie realizata prin firma romaneasca Gold Development SPV, in cadrul careia fondul de investitii are o participatie de 50%. Finalizarea tranzactiei depinde de obtinerea planului urbanistic zonal (PUZ), iar complexul va fi finalizat in aproximativ patru ani. Potrivit reprezentantilor Lewis Charles Romania, proiectul va avea o RIR de peste 41%.
In Otopeni, fondul de investitii a incheiat un acord pentru preluarea a 50% din actiunile firmei Danubius Expert SRL, care detine terenul pe care va fi dezvoltat proiectul, pentru 2,1 mil. euro. In plus, fondul va achita 50% dintr-un imprumut de 7 mil. euro contractat de un afiliat al Danubius.
Terenul este amplasat in apropierea aeroportului din Otopeni, are o suprafata de 26.000 mp, iar proiectul vizeaza construirea a opt cladiri de birouri. Perioada de derulare a proiectului va fi de cinci ani si sase luni, iar rata interna de rentabilitate va fi mai mare de 28%.
Lewis Charles Securities are experienta in evaluarea oportunitatilor de investitii in domeniul imobiliar, acumulata in administrarea Lewis Charles Sofia Property Fund, care este listat la AIM si care a obtinut in septembrie 2005 aproximativ 52 mil. euro pentru plasamente in Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO