Companii

Ford investeste 650 de milioane de dolari intr-o fabrica de utilitare de mica capacitate

18.04.2001, 00:00 10



Ford Motor Company, al doilea producator mondial de autovehicule, va anunta in aceasta saptamana ca productia de utilitare comerciale isi va muta cartierul general la noua fabrica din Turcia, pentru construirea careia Ford a investit peste 650 de milioane de dolari.

Jac Nasser, directorul executiv al consortiului american, va dezvalui strategia de dezvoltare a companiei cu ocazia inaugurarii noii capacitati de productie de la Golcuk, langa Istanbul, informeaza Financial Times.

Fabrica, a carei forta de munca se cifreaza la 4.000 de salariati si care va conduce la crearea a inca 16.000 de locuri de munca la furnizorii locali, este privita de Guvernul Turciei ca un vot de incredere pentru politica sa economica.

Premierul turc Bulent Ecevit i se va alatura lui Nasser la festivitatea de deschidere oficiala de vineri a fabricii, cea mai mare investitie straina in industria auto a Turciei.

Proiectul a fost demarat in urma cu trei ani, dar a fost intarziat de cutremurul devastator din 1999, care a generat costuri suplimentare de 18 milioane de dolari. Fabrica, cu o capacitate anuala de productie de 150.000 de vehicule, va mari numarul de Ford Transit produse in Turcia si va deveni principala linie pentru constructia unui nou tip de vehicul comercial de mica capacitate.

Surse din interiorul companiei americane afirma ca noul model va combina functiile unui vehicul de pasageri cu cele ale unui utilitar, fiind destinat inlocuirii vechiului autoutilitar Escort. Acest produs va fi ansamblat doar in Turcia, iar 95% din productia totala va fi vanduta peste hotare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO