Companii

Ford preia Automobile Craiova pe 21 martie

11.03.2008, 20:37 19

Ford Motor Company va prelua Automobile Craiova pe 21 martie, la ceremonia organizata la Craiova urmand sa participe directorul general al Ford Europa, John Fleming, si premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a afirmat ieri ca tranzactia pentru fabrica de la Craiova va fi finalizata la 21 martie.
"Deocamdata nu s-a stabilit un program al evenimentului, dar la Craiova vor fi prezenti premierul Calin Popescu-Tariceanu si directorul pe Europa al Ford, domnul Fleming. Practic, la 21 februarie se face preluarea uzinei de catre Ford", a declarat pentru Mediafax Mihai Voicu.
Contractul dintre statul roman si Ford, pentru preluarea de catre compania americana a 72,4% din actiunile Automobile Craiova pentru suma de 57 de mil. euro, a fost semnat anul trecut, in versiunea in limba engleza in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in timp ce versiunea in romana a fost semnata la Craiova.
In urma anchetei Comisiei Europene cu privire la un potential ajutor de stat, Automobile Craiova trebuie sa plateasca statului roman 27 de milioane de euro.
Surse apropiate discutiilor au declarat vineri agentiei Mediafax ca valabilitatea contractului de privatizare, care expira la 14 martie, ar putea fi prelungita cu pana la 30 de zile. Premierul Tariceanu a declarat, saptamana trecuta, ca documentele de finalizare a privatizarii vor fi semnate la sfarsitul lui martie.
Potrivit declaratiilor anterioare ale lui John Fleming, productia la Craiova va fi demarata in prima parte a anului viitor, in timp ce modernizarea uzinei va fi demarata inca din aceasta luna.
La noua uzina constructorul american va asambla doua modele, dintre care unul de clasa mica, cel mai probabil utilizand platforma noului Ford Fiesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO