Companii

Fornetti a primit 900 de cereri de francizare

10.09.2007, 19:57 48

Reprezentantii Fornetti au anuntat ca, pana la sfarsitul anului, compania va opera peste 650 de magazine in tara.
Pentru anul in curs, reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro, fata de 22,5 milioane de euro (77,6 milioane de lei) anul trecut. In 2006, compania a raportat un profit net de peste 3,4 milioane de euro (12,3 milioane de lei).
In prezent, Fornetti Romania are 597 de magazine. In Transilvania, Fornetti detine 85 de magazine, iar in judetul Cluj, 14. "Dorim ca pana la sfarsitul anului sa depasim numarul de 650 de magazine in Romania", a declarat Ioan Magheti, reprezentant al companiei.
"Numai in acest an, am primit peste 900 de cereri de colaborare, insa criteriile de acordare a francizei, factorii de productie, capacitatea de transport ne determina sa planificam o dezvoltare rationala, realista", a declarat Magheti. In tara, zonele cu cele mai multe magazine Fornetti sunt, dupa Bucuresti, Arad si Constanta.
Compania intentioneaza sa finalizeze anul acesta un nou depozit la Bragadiru, langa Bucuresti, precum si construirea unui laborator de analize micro-biologice si fizico-chimice.
Potrivit reprezentantilor companiei, Fornetti Romania detine peste 60% din piata de pateuri congelate. In 2006, magazinele Fornetti au vandut circa 15.700 de tone de produse de patiserie, in crestere cu 22% fata de anul anterior.
Fornetti Romania s-a infiintat in 2001 la Timisoara, fiind societate cu capital integral privat, ca partener al Fornetti Kft. cu sediul in Ungaria.
Compania a devenit master-francizor pentru aceasta marca in Romania, dupa ce initial a avut activitati de distributie a produselor de patiserie. Prima capacitate de productie a fost deschisa in 2002. In prezent, la Timisoara sunt realizate toate produsele Fornetti, cu exceptia pateurilor la bucata care sunt importate din Ungaria. In total, compania vinde 19 produse.
Principalii concurenti pe piata romaneasca a pateurilor congelate sunt Buon Giorno, Dolce Vita, Truffi si Princesse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO