Companii

Fostul Continental Cluj, la vanzare pentru 15 mil. euro

08.09.2008, 14:20 55

Omul de afaceri Dorel Tamas, care detine Hotelul Continental din centrul municipiului Cluj-Napoca prin intermediul companiei Ardeleana din Alba Iulia, ar putea incasa 15 milioane de euro pe imobil dupa ce il va transforma in galerie comerciala.
"Pana in momentul de fata sunt interesate de achizitionarea fostului hotel clujean sase companii, iar in perioada urmatoare de timp speram sa perfectam tranzactia cu una dintre acestea. Fiindca in prezent nu s-a luat o decizie finala, numele acestor investitori nu pot fi facute publice, insa pretul de vanzare al imobilului este de aproximativ 15 milioane de euro", a declarat pentru ZF Transilvania Doru Lupeanu, marketing manager al agentiei imobiliare Grup de Lux care se ocupa de tranzactie.
Hotelul a fost cumparat de Ardeleana in 2005, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.
Anul acesta, compania din Alba Iulia a obtinut toate avizele necesare pentru amenajarea fostului Hotel Continental in galerii comerciale de lux, investitia estimata fiind de aproximativ 5,5-6 milioane de euro.
Lucrarile sunt programate sa fie finalizate la inceputul anului viitor.
Proiectul de amenajare prevede transformarea vechiului hotel in Galeriile New York. Noua utilizare a spatiului prevede constructia la subsol de spatii comerciale, spatii tehnice si arii de depozitare, la parter constructia unui restaurant, o cafenea, spatii comerciale si sala de acces catre etajele superioare.
La mezanin vor fi construite spatii comerciale, primul si al doilea etaj vor avea birouri si spatii comerciale, iar mansarda va dispune si de un club-cafe.
Omul de afaceri Dorel Tamas este, de asemenea, actionar al companiei Mall Alba, care a dezvoltat un centru comercial in Alba Iulia. Acesta este primul mall din localitate si are o suprafata utila de peste 15.000 de metri patrati.
Dezvoltatorii centrului comercial Mall Alba sunt trei oameni de afaceri locali, investitia fiind de aproximativ 14 milioane de euro.
Finantarea proiectului a fost asigurata in proportie de 75% din credite bancare, restul investitiei provenind din sursele proprii ale celor trei actionari.
Compania Ardeleana a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 10,2 mil. euro. Ardeleana are ca actionar majoritar compania Cristian Prodimpex, detinuta de Dorel Tamas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO