Companii

FPS vinde si restul de 4% din ESA

14.06.2000, 00:00 13



Fondul Proprietatii de Stat (FPS) a anuntat recent ca intentioneaza sa vanda ultimele aproape 4% din actiunilwe pe care la mai detine la societatea de Echipamente si Servicii Aeroportuare (ESA). Operatiunea se va desfasura prin intermediul unei licitatii publice cu strigare in 19 iunie serviciul teritorial al fondului din judetul Ilfov. Dosarul de prezentare poate fi consultat tot la serviciul teritorial Ilfov.

ESA activeaza pe aeroportul international Otopeni, avand ca principal obiect de activitate prestarea de servicii aeroportuare.

Compania s-a indepartat in ultima perioada tot mai mult de obiectul principal de activitate, arata surse din conducerea Echipamente si Servicii Aeroportuare, in prinipal datorita concurentei acerbe intervenita in ultimi ani pe acest segment de piata.

"In prezent avem ca principal obiect de activitate efectuarea de reparatii la mijloacele auto existente pe aeroportul Otopeni", spun surse din conducerea ESA.

Compania are 47 de angajati si un capital social de 6,22 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei. Structura actionarilor semnificativi cuprinde Fondul Proprietatii de Stat, care mai detine 3,3% din capital si SIF Muntenia, care are o participatie de 3,29% la capitalul Echipamente si Servicii Aeroportuare, restul titlurilor fiind impartite intre alti investitori (71,21%) si actionarii proveniti in urma Programului de Privatizare in Masa - PPM (22,19%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO