Companii

Fratii Micula, afaceri de 800 mil. euro

26.03.2007, 19:28 49

Grupul European Food&Drinks, detinut de fratii Micula, cel mai mare jucator de pe piata alimentara, si-a majorat vanzarile cu 11% anul trecut fata de 2005, potrivit datelor furnizate de proprietarii acestuia.
Afacerile grupului, care cuprinde companiile European Food, European Drinks, Scandic Distilleries si Transilvania General Import-Export, au depasit astfel valoarea de 680 mil. euro la finele anului trecut, conform datelor raportate anterior la Ministerul de Finante.
"Vanzarile de bauturi spirtoase au scazut anul trecut, din cauza accizelor care s-au majorat foarte mult in 2006, insa berea si sucurile au compensat aceasta evolutie prin cresteri importante. Piata reala s-a mutat spre piata negra, din cauza accizelor", a declarat Ioan Micula, presedintele companiei European Food. Micula a mai spus ca trendul ascendent al vanzarilor s-a mentinut si in acest an, pana in prezent ritmul de crestere pentru European Food&Drinks fata de perioada similara fiind de aproximativ 15%. Afacerile grupului ar putea ajunge la peste 790 mil. euro la finele anului, daca vanzarile isi vor pastra ritmul de crestere.
Vanzarile grupului pe pietele externe au crescut cu 50% in prima luna si jumatate a anului, in linie cu evolutia exporturilor inregistrata anul trecut. "Cel mai mult vindem in Romania, insa participam la foarte multe targuri internationale cu produsele noastre", a mentionat Ioan Micula.
European Food&Drinks, infiintat in anul 1993, si-a dezvoltat afacerile prin intrari pe numeroase segmente de piata, dar si prin exporturi.
Vanzarile pe pietele externe si-au dublat valoarea in anul 2005 fata de perioada precedenta si au inregistrat un ritm de crestere de peste 50% anul trecut fata de 2005, potrivit datelor furnizate de companie. Grupul livreaza produse in peste 20 de state din UE, Orientul Mijlociu, America sau Asia. Cele trei platforme de productie ale grupului sunt localizate la Rieni, Stei si Sudrigiu, fiind active in industria alimentara. O noua piata vizata este cea a detergentilor, pe care ar putea intra in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO