Companii

Fratii Negoita vin cu 15 mil. euro pentru un nou hotel in zona aeroportului Otopeni

10.06.2008, 20:21 35

Oamenii de afaceri Robert si Ionut Negoita, care deruleaza investitii in sectorul imobiliar si sunt proprietarii celui mai mare hotel din Romania dupa numarul de camere, vor investi 15 milioane de euro in constructia unui hotel de doua stele situat in zona Otopeni din Capitala.
"Segmentul de doua stele e putin dezvoltat in Romania, dar are un mare potential. Detinem deja hoteluri de trei si patru stele, deci mai lipsea unul pe segmentul inferior. Avand in vedere ca ne adresam clasei medii, nu vrem sa intram pe segmentul de cinci stele", a spus Ionut Negoita. Pe segmentul de doua stele a intrat de curand si lantul Continental, controlat de omul de afaceri Radu Enache, care a deschis primul hotel Hello in zona Garii de Nord din Bucuresti.
Constructia noului hotel dezvoltat de fratii Negoita va incepe in primavara anului viitor, iar unitatea va fi data in folosinta in circa zece luni de la demararea constructiei. Hotelul de 300 de camere care se va alatura altor doua unitati detinute de fratii Negoita in aceeasi zona, Confort de patru stele si Rin de trei stele. In apropierea aeroportului Otopeni mai exista hotelul de patru stele Angelo Airport Hotel, preluat anul trecut de catre grupul austraic Warimpex, intr-o tranzactie de 15 mil. euro.
Ulterior, Warimpex a redenumit hotelul, care inainte de aceasta tranzactie functiona sub franciza Golden Tulip. Potrivit hotelierilor de pe piata din Capitala, potentialul zonei, datorat apropierii de aeroport, nu este deocamdata suficient de mult exploatat. Acest fapt i-a determinat pe mai multi oameni de afaceri locali sa anunte investitii in aceasta zona. Recent, Ion Tiriac a anuntat in zona un proiect de anvergura de peste 500 de milioane de euro care va contine, pe langa un complex de expozitii, si un hotel.
Alaturi de cele doua hoteluri de la Otopeni, care cumuleaza 407 camere, fratii Negoita mai detin si hotelul Traian de trei stele si Rin Grand Hotel de patru stele, ultimul cumuland 1.500 de camere si fiind astfel hotelul cu cea mai mare capacitate din Romania. Rin Grand Hotel si-a bugetat pentru acest an afaceri de 17-18 milioane de euro in conditiile unui grad de ocupare previzionat de circa 40%.
In afara de investitiile in sectorul hotelier, fratii Negoita mai deruleaza in zona de sud a Capitalei si investitii in sectorul imobiliar.
Robert si Ionut Negoita urmeaza sa dea in folosinta in luna septembrie a acestui an 1.700 de apartamente, iar la sfarsitul anului urmator un complex de mall si birouri care se va intinde pe o surafata construita de 140.000 de metri patrati si care va necesita o investitie de 80-100 de milioane de euro. Ei mai detin, potrivit propriilor declaratii, terenuri atat in zona de sud, cat si in cea de nord a Capitalei si nu exclud nici demararea unor proiecte in provincie.

Hotelurile fratilor Negoita

Rin Grand, 1.500 de camere de patru stele

Rin Otopeni, 255 de camere de patru stele

Confort Otopeni, 150 de camere de trei stele

Confort Traian, 90 de camere de trei stele

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO