Companii

Furnizor de soluţii IoT pentru agricultură: într-o fermă de 100 de hectare de grâu, prin utilizarea datelor de la senzori, fermierul poate face economii anuale de până la 5.000 euro

Furnizor de soluţii IoT pentru agricultură: într-o...

Autor: Florentina Niţu

01.04.2024, 18:40 95

♦ Răzvan Ungurelu, general project manager al SysAgria: Noţiunea de „an agricol normal“ nu mai este de actualitate, ci deja anormalitatea a devenit normalitate.

Compania Syswin Solutions, furnizor de soluţii integrate de tip Internet of Things, speră la o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei în 2023 pentru SysAgria, un sistem inteligent de monitorizare şi control în timp real al parametrilor din aer şi sol. Cea mai mare parte din creşterea de 50% a veniturilor faţă de anul precedent va veni din implementarea proiectelor de digitalizare în fermele româneşti.

„În anul 2023, SysAgria a realizat o cifră de afaceri de 3,5 milioane de lei, anticipându-se o expansiune de 50% pentru anul 2024. Această creştere este prevăzută să provină atât din evoluţia organică a afacerii, cât şi din implementarea proiectelor de digitalizare sprijinite prin finanţări din programele AFIR (Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale – n. red.) şi APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - n. red.), alături de iniţierea unor parteneriate strategice la începutul acestui an“, a spus Răzvan Ungurelu, general project manager al SysAgria, într-un interviu acordat pe e-mail pentru ZF.

El spune că există deschidere din partea fermierilor pentru digitalizare, mai ales că în ultimii trei ani din cinci a fost secetă (în anumite zone, izolat, au fost inundaţii), iar aplicaţia SysAgria, prin monitorizarea şi identificarea condiţiilor meteo specifice microclimatului unei zone, primesc date actualizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO