Companii

Fuziune de 42 mil. € pe piaţa vopselelor între Fabryo şi Atlas

Fuziune de 42 mil. € pe piaţa vopselelor între Fabryo şi Atlas

Autor: Cristi Moga

20.09.2012, 00:07 1261

Doi dintre jucătorii de top 10 de pe piaţa vopselelor, companiile Fabryo şi Atlas Corporation, au decis să fuzioneze, proces în urma căruia ar putea rezulta noul lider al pieţei de profil, ţinând cont de vânzările pe care cele două companii le-au înregistrat anul trecut.

Cumulat, Fabryo (controlat de fondul de investiţii Oresa Ventures) şi Atlas (firmă aflată în portofoliul omului de afaceri elen John Sitinas) au avut anul trecut vânzări de 42 de milioane de euro, în condiţi­ile în care liderul pieţei, firma Köber din Piatra-Neamţ, a avut o cifră de afaceri de 39,1 milioane de euro. Fabryo ocupă cea de-a doua poziţie în topul producătorilor de vopsea, potrivit datelor ZF.

"Tranzacţia va crea un grup de companii cu portofolii şi branduri complementare", afirmă Laurenţiu Ispir, invest­ment director în cadrul Oresa Ventures, în condiţiile în care compania Atlas produce, pe lângă vopsele şi tencuieli decorative, şi materiale de termoizolare, adezivi, mortare şi produse de hidroizolare.

Reprezentanţii companiei nu au precizat care va fi structura acţionariatului noului grup format, precizând doar că "acţionarii celor două companii vor rămâne acţionari ai noului grup". Tranzacţia aşteaptă în prezent acordul Consiliului Concurenţei.

Cine şi ce pun la comun

Fabryo Corporation

  • Afaceri de 29,8 mil. euro în 2011, locul doi pe piaţa vopselelor;

  • Controlat de fondul de investiţii Oresa Ventures;

  • Deţine brandul de vopsele Savana.

Atlas Corporation

  • Afaceri de 11,8 mil. euro în 2011 prin divizia de materiale de construcţii;

  • Controlat de omul de afaceri elen John Sitinas;

  • Deţine brandul de vopsele AplaLux.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO